Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva z VČS Klubu důchodců

Výroční členská schůze za rok 2023

Dne 23.1.2024 se v sále Sokolovny ve Starém Městě konala výroční členská schůze Klubu důchodců Uherské Hradiště, jíž se zúčastnilo celkem 191 členů KD UH. Díky hojné účasti (61,4% stávající členské základny) tak byla schůze usnášení schopná. Dle programu schůze byla přednesena zpráva o činnosti klubu za rok 2023, zpráva o hospodaření za rok 2023 a zpráva kontrolní komise. Rovněž byly schváleny nové stanovy spolku, kdy se změnil počet členů výboru z dosavadních 7 členů na nově 5tičlenný výbor. Proběhla volba navržených kandidátů do výboru KD UH a do kontrolní komise. Stanovy spolku po schválení výroční členskou schůzí nabyly platnosti dne 24.1.2024 a rovněž byli schváleni i navržení kandidáti do 5tičlenného výboru Klubu důchodců Uherské Hradiště. Nutno konstatovat, že i přes oslovení několika členů KD UH nebyl ze strany členů o práci ve výboru zájem, tzn., že i přes snížení počtu členů výboru se noví členové na tyto funkce těžce shánějí.Všem přítomným členům spolku byl při prezenci předán plán činnosti KD UH na rok 2024, v němž si snad každý najde tu akci či činnost, která jej zajímá, ať již se jedná o kulturní akce, sportovní akce či plánované jednodenní či vícedenní zájezdy.Nově zvolení členové výboru KD UH pevně věří, že se v roce 2024 podaří splnit vše, co je v plánu činnosti na letošní rok uvedeno. Doufají rovněž v podporu a pomoc členů při zajišťování společných akcí.

Pouze den po schválení do výboru však písemně oznámila jedna členka výboru, že z rodinných důvodů nebude ve výboru KD UH dále pracovat. Proto nově zvolení členové výboru využijí ustanovení čl.VII, odst. 1 nových stanov spolku a do výboru budou do data konání výroční členské schůze kooptovat vhodného kandidáta, ochotného pracovat ve prospěch KD UH.

„Členové volených orgánů Spolku, jejichž počet neklesl pod polovinu, mohou kooptovat náhradní členy svého orgánu do nejbližšího zasedání Členské schůze.“ - citace čl. VII, odst. 1 stanov spolku.

O doplnění člena výboru bude členská základna informována bezprostředně poté, kdy bude známo jméno kooptovaného člena KD UH do výboru Klubu důchodců Uherské Hradiště.

Za výbor KD UH

Eva Maďarová