Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. 6. 2019

II. přednáška s paní Rašticovou

II. přednáška s paní Blankou Rašticovou - 6.6.2019

6.6.2019  se ve  14 hodin  schází členové Klubu důchodců v klubovně na Masarykově náměstí, aby si vyslechli přednášku paní PhDr. Blanky Rašticové o historii města Uherské Hradiště.

Původně měla být tento den komentovaná prohlídka města, ale protože ta proběhla už v měsíci únoru, tak dnešní přednáška měla být v klubovně s promítáním fotografií a obrázků.

Ve 14 hodin byla účast velmi malá, ale nakonec jsme zjistili, že skupinka našich členů čeká podle původního programu na náměstí. Vše dopadlo dobře a až se venkovní část posluchačů přesunula do klubovny byla účast slušná. Podařilo se zprovoznit i náš dataprojektor a mohli jsme promítat na plátno historické fotografie, dobové pečeti a další artefakty, které si pro nás paní Rašticová připravila.

Přednáška s takovou odbornicí na historii nemohla být jiná než skvělá a rádi jsme si připoměli některé údaje, názvy  a letopočty a také se poučili některými novinkami. Už se těšíme na další z cyklu přednášek s paní Rašticovou, která proběhne v měsíci říjnu 2019.