Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. 8. 2019

Zájezd lodí - Baťův kanál

Zájezd lodí  -7.8.2019

Krátce po osmé hodině dne 7.8.2019 se vydaly 2 autobusy členů Klubu důchodců Uh.Hradiště do Strážnice. Na programu byla návštěva Skanzenu Strážnice a plavba lodí po Baťově kanálu. Z původní stovky zájemců se nakonec k odjezdu dostavilo 96. Dvě osoby neodjely pro zdravotní problém a dvě se bez omluvy nedostavily.  Byla to škoda, protože jsme měli v evidenci 2 náhradníky, kteří se na výlet těšili.

Po dohodě byla prohlídka Skanzenu individuální, protože tak velká skupina by byl problém. V jednotlivých domech nám zaměstnanci - průvodci Skanzenu poskytli vyčerpávající informace o každé stavbě a období do kterého spadá  a taktéž o životě na vesnici v dřívějších dobách, což nám nebylo neznámé. Viděli jsme např. i pečení chleba a tkaní látek na tkalacovském stavu. 

Po prohlídce jsme zavítali do restaurace Skanzen, kde jsme měli objednán oběd. Po něm jsme se přesunuli k přístavišti,  které se nachází v těsné blízkosti a vydali se na dvouhodinovou plavbu do Vnorov a zpět. Plavba byla i s výkladem o historii Baťova kanálu. Počasí celý den přálo a účastníci byli s výletem maximálně spokojeni.